Noin 2 kg kypsiä tomaatteja
2 isoa sipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1½ tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
Ohje:
1. Poista tomaateista kannat ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
2. Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja paista sipuleita ja tomaatteja pari minuuttia. Lisää sokeri, suola ja etikka ja keitä murskaa keskilämmöllä, ilman kantta noin puoli tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
3. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta murska sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja pakkaa murska puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä.
2. Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja paista sipuleita ja tomaatteja pari minuuttia. Lisää sokeri, suola ja etikka ja keitä murskaa keskilämmöllä, ilman kantta noin puoli tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
3. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta murska sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja pakkaa murska puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä.
Valmis tomaattimurska säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa, pakastettuna kauemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti