lauantai 12. lokakuuta 2024

Kaalikeitto

Ainekset: 6 annosta

400 g jauhelijaa
800 g kaalia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
3 porkkanaa
n. 1,3 l vettä
2 lihaliemikuutiota
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 tl mairamia


Valmistus: 30 - 60 min

1. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
2. Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota hetki. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
3. Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta lihaliemikuutioilla, pippureilla ja laakerinlehdillä. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet.
4. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
5 Mausta lopuksi meiramilla ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti