lauantai 21. tammikuuta 2017
Hirveä punaviinissä
n. 1 kg hirven palapaistia
4 rkl vehnäjauhoja
6 dl punaviiniä
4 dl vettä
2 porkkanaa
pala lanttua
purjoa
2 sipulia tai 5 shalottisipulia
5 valkosipulin kynttä
2 lihaliemikuutiota
2 rkl soijaa
10 katajanmarjaa
10 mustapippuria
4 laakerinlehteä
1 dl puolukoita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 tl hunajaa
tuoretta timjamia
1 dl mustaherukkahilloa/hyytelöä
Leikkaa hirvenliha sopivan kokoisiksi paloiksi. Pilko vihannekset ja sipulit, valkosipulin kynnet pariin osaan koosta riippuen. Ruskista lihan pannulla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja siirrä isoon kannelliseen pataan. Kaada sekaan punaviini ja vesi sekä lisää pilkotut vihannekset ja sipulit. Lisää myös lihaliemikuutiot murennettuna, soija, katajanmarjat, mustapippurit, laakerinlehdet, puolukat sekä murenna kuivatut sienet joukkoon. Lisää myös hunaja sekä hieman silputtua tuoretta timjamia.
Hauduta pataa uunissa vähintään 4 tuntia kannen alla 150 asteessa. Lisää pataan puoli tuntia ennen ruokailua mustaherukkahillo/hyytelö. Suurusta lientä tarvittaessa lisää kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Anna padan kiehua uunissa viimeinen puolituntinen 175 asteessa ilman kantta.
Lisää muutama timjamin oksa koristeeksi ennen tarjoilua.
Lisukkeeksi sopii esimerkiksi valkoviinirisotto.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti