1,2 l kasvin-, kana- tai lihalientä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
4,5 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
1 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
Valmista liemi ohjeen mukaan. Pilko sipulit hienoksi. Kuumenna öljyä reilusti kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisit ja kuullota niitä myös muutama minuutti. Lisää valkoviini ja anna kiehua välillä sekoittaen kunnos kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää desi kuumaa lientä ja anna kiehua välillä sekoittaen kunnos neste on imeytynyt riisiin. Jatka nesteen lisäystä desi kerrallaan usein sekoittaen kunnes riisi on kypsää. Mausta kypsä riisi suolalla ja pippurilla sekä sekoita joukkoon parmesaani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti