torstai 8. tammikuuta 2015

Jauheliharisotto

700g vähärasvaista jauhelihaa
450g herne-maissi-paprikaa
2 isoa sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
1 punainen chili
purkki tomaattisosetta (70g)
timjamia
balisikaa
mustapippuria
currya
oliiviöljyä
3,5dl pitkäjyväistä riisiä
9dl vettä
2 lihaliemikuutiota

Leikkaa sipulit isohkoiksi suikaleiksi. Leikkaa chili halki ja pilko. Kuullota sipuleita, chiliä ja puristettuja valkosipulin kynsiä kasarissa öljyssä. Siirrä isoon kattilaan. Ruskista jauhelija kasarissa ja mausta timjamilla, basilikalla, mustapippurilla ja currylla sekä sekoita tomaattisose joukkoon. Lisää riisit kattilaan ja kuullota niitä hetki sipulien kanssa. Lisää jauheliha sipuli-riisisekoituksen joukkoon kattilaan ja sekoita. Lisää vesi sekä lihaliemikuutiot ja sekoita. Anna hautua kannen alla noin 10 min pienellä lämmöllä. Lisää herne-maissi-paprikat ja hauduta kannen alla niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti