Ohje erinomaiseen ja simppeliin Thaiherkkuun.
400 g kanan rintafileitä leikattuna sentin paksuisiksi suikaleiksi
oliiviöljyä reilusti
3/4 dl Spice up! Panang currytahnaa
n. 3 rkl kuorittuja maapähinöitä paahdettuna ja morttelissa survottuna
2 yksikyntistä valkosipulia
5 kuivattua kaffirlimetin lehteä 2 osaan murennettuna (löytyy kaupasta ainakin Spice up! lasipurkissa maustehyllyltä)
1 rkl fariinisokeria
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
4 dl kookosmaitoa
1 lyhyehkö punainen chili viistosti leikattun
Curryn tekoon tarvitaan wok-pannu tai kasari. Wokissa tulee helpoiten.
Kuori maapähkinät ja paahda niitä hetki pannulla. Survo kuoritut pähkinät morttelissa pieniksi paloiksi. Sekoita pähkinät, currytahna ja murskatut valkosipulit yhtenäiseksi tahnaksi. Kuivaa kanan rintafileet ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Lisää pannulle oliiviöljyä ja anna lämmetä. Sekoita currytahnaseos oliiviöljyyn ja anna hetken paistua. Lisää kaffirlimetin lehdet ja sekoita hyvin. Lisää pannulle noin 1,5 dl kookosmaidosta, sekoita ja anna hetki kiehua. Lisää kanat, sekoita hyvin ja anna kanalle vähän väriä (ei tarvitse paistaa kypsäksi, kypsyy hauduttaessa). Lisää loput kookosmaidosta, soijakastike, fariinisokeri sekä chili. Sekoita ja anna hautua ilman kantta n. 15 min.
Lisukkeeksi jamiiniriisiä:
Vettä 6 dl
Riisiä 3 dl
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi. Sekoita aina välillä keittämisen aikana,
jotta riisi ei tartu kiinni. Keitä hiljalleen kannen, niin kauan että vesi on imeytynyt riiseihin.
Siirrä kattila liedeltä ja anna riisin olla kattilassa vähintään muutama minuutti
ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti