Aina yhtä hyvää ja epäterveellistä! Resepti yhteen suosituimmista Thaimaan katukeittiöiden ruoista.
700 g jauhelihaa
oliiviöljyä
6 isohkoa punaista chiliä (riippuu chilien tulisuudesta ja omasta sietokyvystä, vaihteluväli miedosta tuliseen n. 4-7 kpl)
vähintään 2 yksikyntistä valkosipulia (enemmän on tässä aina parempi kuin vähemmän)
4 ruokalusikallista vähäsuolaista soijakastiketta
yhden thaibasilikaruukun lehdet
Tämän ruoan tekoon kasari on paras.
Leikkaa chilit halki ja pilko. Kuori valkosipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pannulle reilusti öljyä ja anna sen lämmetä. Kuullota
hetki chilejä ja valkosipulia. Lisää jauheliha
ja ruskista. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää soijakastike sekä thaibasilikan lehdet. Anna
hautua ainakin vartin verran ilman kantta.
Lisukkeeksi jasmiiniriisiä:
Vettä 9 dl
Riisiä 4,5 dl
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi. Sekoita aina välillä keittämisen aikana,
jotta riisi ei tartu kiinni. Keitä hiljalleen kannen, niin kauan että vesi on imeytynyt riiseihin.
Siirrä kattila liedeltä ja anna riisin olla kattilassa vähintään muutama minuutti
ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti