keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pad Gra Prao, Stir Fried Sika-nauta with Holy Basil

Aina yhtä hyvää ja epäterveellistä! Resepti yhteen suosituimmista Thaimaan katukeittiöiden ruoista.

700 g jauhelihaa
oliiviöljyä
6 isohkoa punaista chiliä (riippuu chilien tulisuudesta ja omasta sietokyvystä, vaihteluväli miedosta tuliseen n. 4-7 kpl)
vähintään 2 yksikyntistä valkosipulia (enemmän on tässä aina parempi kuin vähemmän)
4 ruokalusikallista vähäsuolaista soijakastiketta
yhden thaibasilikaruukun lehdet

Tämän ruoan tekoon kasari on paras.

Leikkaa chilit halki ja pilko. Kuori valkosipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pannulle reilusti öljyä ja anna sen lämmetä. Kuullota hetki chilejä ja valkosipulia. Lisää jauheliha ja ruskista. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää soijakastike sekä thaibasilikan lehdet. Anna hautua ainakin vartin verran ilman kantta.

Lisukkeeksi jasmiiniriisiä:

Vettä 9 dl
Riisiä 4,5 dl

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi. Sekoita aina välillä keittämisen aikana, jotta riisi ei tartu kiinni. Keitä hiljalleen kannen, niin kauan että vesi on imeytynyt riiseihin. Siirrä kattila liedeltä ja anna riisin olla kattilassa vähintään muutama minuutti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti