keskiviikko 18. joulukuuta 2024

Meksikolainen hirvichili

Ainekset:

0,5 kg hirven/peuran paistia
2 punaista chiliä
1 jalopeno
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 tl korianterinsiemeniä
1 rkl juustokuminaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 rkl riistafondia
2 dl vettä
3 rkl fariinisokeria
2 tl limettimehu
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi:

Ranskankermaa, korianteria ja juustoraastetta.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Viipaloi chilit ja jalopeno. Viipaloi sipulit ja purista valkosipuli.

Ruskista lihat padassa voin ja öljyn seoksessa. Lisää chilit ja sipulit ja paista muutama minuutti. Murskaa  korianterinsiemenet huhmaressa. Mittaa mausteet pataan ja paista sekoitellen hetki. Lisää kirsikkatomaatit, fondi, vesi ja fariinisokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Peitä kannella ja hauduta vähintään 1½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Hauduta viimeiset puolituntia ilman kantta.

Tarjoa riisin kanssa ja viimeistele annos ranskankermalla, korianterilla ja juustoraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti