perjantai 11. helmikuuta 2022

Hirvikäristys

500 g hirven tai peuran lihaa

Paketti Snellmanin kunnon pekonia

Iso sipuli

2 yksikyntistä valkosipulia

Mustapippuria (rouhittua ja kokonaisia)

Suolaa

1,5 tölkkiä olutta

3 rkl riistafondia

Kokonainen Koskenlaskija voimakas

Voita paistamiseen


Vuole hirvenliha lastuiksi, leikkaa pekoni ja pilko sipuli & valkosipuli. Käristä käristyslihat valurautapadassa pienissä erissä. Siirrä toiseen astiaan odottamaan. Käristä pekoni ja sipuli padassa ja lisää käristyslihat. Mausta kevyellä suolalla ja lisää pippuri. Lisää olut sekä fondi ja kiehauta. Murenna Koskenlaskija sekaan ja anna sulaa. Siirrä pata 120 asteiseen uuniin ja anna hautua mieluiten 4-5 tuntia kannen alla. Huolehdi että lihat ovat lähes kokonaan nesteen peitossa hautumisen ajan. Tarkista suola.

Tarjoillaan muusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti