torstai 11. tammikuuta 2024

Sorsarillette/hanhirillette

Yhden riistalinnun lihat (sorsa, hanhi, metsäkanalintu yms.). Ohjeen määrät toimii sorsan kokoiselle linnulle.
100-200 g porsaan kylkisiivuja
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
0,5 l lihalientä
Kokonaisia rosépippureita
Pari laakerin lehteä
Pari oksaa tuoretta rosmariinia
Vajaa ruokalusikallinen sinapin siemeniä (liemeen kokonaisina)
1 tl suolaa
Mustapippuria myllystä

Vajaa ruokalusikallinen sinapin siemeniä (revityn lihan joukkoon murskattuna)

Keitä lihaliemi kattilassa. Pilko sipulit ja valkosipulit pienehköiksi paloiksi. Pilko kylkisiivut muutamaan osaan. Lisää kaikki ainekset kattilaan. Linnun lihat saa olla kokonaisina eli rintafileet ja koivet kokonaisina liemeen. Keitä lihoja 4 tuntia tai vähintään niin kauan, että lihat irtoavat helposti luista. Siirrä linnun lihat erilliseen astiaan, irrota lihat luista ja revi kaikki liha kahdella haarukalla pieneksi silpuksi. Lisää sekaan jonkin verran kylkisiivujen palasia ja revi se myös linnunlihan joukkoon. Sekoita joukkoon murskatut sinapinsiemenet sekä sopivasti siivilöityä lientä, että lihasta tulee mehevää. Siirrä kannelliseen astiaan ja laita jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi.

Tarjoile kylmänä tuoreen leivän päällä esimerkiksi alkupalana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti