Lihatäyte:
500g peuran/hirven paistia kalvottomaksi ja pieniksi suikaleiksi leikattuna
Lihan marinadi:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 tl aromisuolaa
1 tl oreganoa
cayennepippuria
paprikajauhetta
valkosipulirouhetta
mustapippuria
Leikkaa liha kalvottamaksi ja pieniksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset astiassa ja lisää lihat astiaan. Sekoita hyvin ja anna hetki maustua. Grillaa parilalla kypsäksi tai paista kuumalla pannulla.
Lisukkeet:
Tsatsiki
Pimeäpullo kebabkastike
Silputtu punasipuli
Kuutioitu tomaatti
Jäävuorisalaatti
Pitaleivät 8kpl:
3 dl vettä
25 g hiivaa (10g kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
3. Kauli taikinapallot 15 cm halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille 4 leipää. Peitä liinalla ja anna kohota 30 min.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
5. Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko ja täytä leipä täytteillä, kuten tsatsikilla, Pimeäpullo kebabkastikkeella, tomaatilla ja salaatilla sekä lihalla.
500g peuran/hirven paistia kalvottomaksi ja pieniksi suikaleiksi leikattuna
Lihan marinadi:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 tl aromisuolaa
1 tl oreganoa
cayennepippuria
paprikajauhetta
valkosipulirouhetta
mustapippuria
Leikkaa liha kalvottamaksi ja pieniksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset astiassa ja lisää lihat astiaan. Sekoita hyvin ja anna hetki maustua. Grillaa parilalla kypsäksi tai paista kuumalla pannulla.
Lisukkeet:
Tsatsiki
Pimeäpullo kebabkastike
Silputtu punasipuli
Kuutioitu tomaatti
Jäävuorisalaatti
Pitaleivät 8kpl:
3 dl vettä
25 g hiivaa (10g kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
3. Kauli taikinapallot 15 cm halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille 4 leipää. Peitä liinalla ja anna kohota 30 min.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
5. Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko ja täytä leipä täytteillä, kuten tsatsikilla, Pimeäpullo kebabkastikkeella, tomaatilla ja salaatilla sekä lihalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti